Gratinirani njoki s pestom rosso
Neodoljivo brzo i fino predjelo ili glavno jelo s pikantnim okusom pesta rosso u glavnoj ulozi poslužite samostalno, uz meso ili ribu. Dobar tek!
Sastojci 4 osobe
500 g njoka
voda, sol za kuhanje noka
100 ml domaće pasate
3 žlice Pesta rosso Podravka
... za posluživanje:
tvrdi sir za ribanje
po želji maslinovo ulje
Priprema
1.
Njoke skuhajte u posoljenoj vodi prema uputi na pakiranju (cca 2 minute ili dok ne isplivaju na površinu).
2.
Kratko prokuhajte pasiranu rajčicu s pestom rosso, dodajte kuhane njoke, sve pomiješajte pa prebacite u kalup za pečenje (može i više manjih kalupa - porcija).
3.
Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 10-15 minuta.
Posluživanje
Gratinirane njoke poslužite uz sezonsku salatu i čašu dobrog vina.
Sastojci 4 osobe
500 g njoka
voda, sol za kuhanje noka
100 ml domaće pasate
3 žlice Pesta rosso Podravka
... za posluživanje:
tvrdi sir za ribanje
po želji maslinovo ulje
Priprema
1.
Njoke skuhajte u posoljenoj vodi prema uputi na pakiranju (cca 2 minute ili dok ne isplivaju na površinu).
2.
Kratko prokuhajte pasiranu rajčicu s pestom rosso, dodajte kuhane njoke, sve pomiješajte pa prebacite u kalup za pečenje (može i više manjih kalupa - porcija).
3.
Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 10-15 minuta.
Posluživanje
Gratinirane njoke poslužite uz sezonsku salatu i čašu dobrog vina.
Primjedbe
Objavi komentar