Obrok salata sa karfiolom i još po nečim
Sastojci
1 kafiol
250 gr. pasulja
3 jaja
1 veza mladog crnog luka
1 glavica crvenog luka
svež peršun
bibera i soli
maslinovo ulje
sok od jednog limuna
Priprema
1.
Karfiol očistite, razdvojite na cvetiće. Kuvajte u slanoj vodi u koji ste dodali 1/3 mleka. Meni su tako učili da na taj način karfilol ostane lep u svojoj prirodnoj boji i ne potamni. Ja sam ovaj put imala zamrznuti kafiol.
2.
Pasulj skuvajte, procedite, ja sam koristila iz konzerve, to mi je uvek zgodno kad pravim ovakve salate, da ne moram da se petljam. Kuvanje pasulja ostavljam za čorbast pasulj postan ili mrsan.
3.
Obarite tri jaja u slanoj vodi i ostavite da se ohlade. Slana voda će vam omogućiti da ih lepo oljuštite. Da mi jaja prilikom kuvanja ne bi pucala, ja ih stavim u vodu i ostavim da se smlače sa tekućom vodom, 10-ak minuta i potom ih kuvam, ne na prejakoj vatri. Ohladite ih i isecite na kolutove.,
4.
Isecite i mladi luk, naročito zeleni deo.
5.
Skuvajte pasulj i procedite. Ja koristim uvek onaj iz konzerve za ovakve salate je jako praktično.
6.
Crveni luk iseći na kolutove.
7.
Peršun sitno iseckati.
1 kafiol
250 gr. pasulja
3 jaja
1 veza mladog crnog luka
1 glavica crvenog luka
svež peršun
bibera i soli
maslinovo ulje
sok od jednog limuna
Priprema
1.
Karfiol očistite, razdvojite na cvetiće. Kuvajte u slanoj vodi u koji ste dodali 1/3 mleka. Meni su tako učili da na taj način karfilol ostane lep u svojoj prirodnoj boji i ne potamni. Ja sam ovaj put imala zamrznuti kafiol.
2.
Pasulj skuvajte, procedite, ja sam koristila iz konzerve, to mi je uvek zgodno kad pravim ovakve salate, da ne moram da se petljam. Kuvanje pasulja ostavljam za čorbast pasulj postan ili mrsan.
3.
Obarite tri jaja u slanoj vodi i ostavite da se ohlade. Slana voda će vam omogućiti da ih lepo oljuštite. Da mi jaja prilikom kuvanja ne bi pucala, ja ih stavim u vodu i ostavim da se smlače sa tekućom vodom, 10-ak minuta i potom ih kuvam, ne na prejakoj vatri. Ohladite ih i isecite na kolutove.,
4.
Isecite i mladi luk, naročito zeleni deo.
5.
Skuvajte pasulj i procedite. Ja koristim uvek onaj iz konzerve za ovakve salate je jako praktično.
6.
Crveni luk iseći na kolutove.
7.
Peršun sitno iseckati.
Primjedbe
Objavi komentar