Pileći gulaš

Sastojci  4 osobe
800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo

Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna

Crni papar mljeveni

Kokošji temeljac za jela

Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna

Priprema
1.
Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
2.
Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
3.
Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
4.
Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
5.
U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.
Savjet
Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Voda i zdravlje – kolike su dnevne potrebe?

Gratinirani njoki s pestom rosso

ZBOGOM KILOGRAMI: Koristite limun ovako i recite zbogom raku, gojaznosti i dijabetesu!