Bakina supa
Sastojci za bakinu goveđu juhu:
- 1 kg goveđih rebara s malo masnoće
- obavezno teleću potkoljenicu ili goveđu kost najbolje od buta
- 2 glavice crvenog luka
- 4 grančice peršina i selena
- lovorov list
- 6 mrkava
- 1 koraba
- ½ korijena celera
- 3 režnja češnjaka
"Za savršen okus goveđe juhice ključno je vrijeme kuhanja i pomno odabran komad mesa"
Po želji kada je juha pri samom kraju dodajte mladi grašak ili malo cvjetače.
Priprema juhe:
1. U veliki lonac stavite meso i kost te dodajte luk, grančice peršina i selena i lovorov list, nalijte oko 3 litre hladne vode i ostavite da se sve kuha prvo na jakoj vatri dok ne zakipi, a potom na srednjoj vatri uz lagano vrenje oko sat i pol vremena.
2. Nakon toga dodajte mrkvu narezanu uzduž na deblje trakice, korabu narezanu na četiri dijela, češnjak i na četvrtinu narezan srednje velik korijen celera. Poklopite i ostavite da se kuha još najmanje dva sata na laganoj vatri.
3. Na kraju juhu procijedite, meso odvojite u posebnu posudu te prekrijte aluminijskom folijom kako bi zadržalo toplinu. U juhu stavite mladi grašak ili cvjetaču kojima će biti dovoljno tek 10 minuta da se skuhaju, potom dodajte rezance i sve zajedno kuhajte još dvije minute te sklonite s vatre.
4. Juhica je spremna za posluživanje, meso odvojite od kosti, dok korabu, mrkvu i korijen celera narežite i prelijte s malo maslinovog ulja, posolite i poslužite kao prilog uz meso.
- 1 kg goveđih rebara s malo masnoće
- obavezno teleću potkoljenicu ili goveđu kost najbolje od buta
- 2 glavice crvenog luka
- 4 grančice peršina i selena
- lovorov list
- 6 mrkava
- 1 koraba
- ½ korijena celera
- 3 režnja češnjaka
"Za savršen okus goveđe juhice ključno je vrijeme kuhanja i pomno odabran komad mesa"
Po želji kada je juha pri samom kraju dodajte mladi grašak ili malo cvjetače.
Priprema juhe:
1. U veliki lonac stavite meso i kost te dodajte luk, grančice peršina i selena i lovorov list, nalijte oko 3 litre hladne vode i ostavite da se sve kuha prvo na jakoj vatri dok ne zakipi, a potom na srednjoj vatri uz lagano vrenje oko sat i pol vremena.
2. Nakon toga dodajte mrkvu narezanu uzduž na deblje trakice, korabu narezanu na četiri dijela, češnjak i na četvrtinu narezan srednje velik korijen celera. Poklopite i ostavite da se kuha još najmanje dva sata na laganoj vatri.
3. Na kraju juhu procijedite, meso odvojite u posebnu posudu te prekrijte aluminijskom folijom kako bi zadržalo toplinu. U juhu stavite mladi grašak ili cvjetaču kojima će biti dovoljno tek 10 minuta da se skuhaju, potom dodajte rezance i sve zajedno kuhajte još dvije minute te sklonite s vatre.
4. Juhica je spremna za posluživanje, meso odvojite od kosti, dok korabu, mrkvu i korijen celera narežite i prelijte s malo maslinovog ulja, posolite i poslužite kao prilog uz meso.

Primjedbe
Objavi komentar